شکلات

مواد لازم:

shirinioashpazi_mohanna@

بادام آسیاب شده ----------- 50 گرم

گلاب ------------------------- 2  قاشق غذاخوری

پودرقند ---------------------- 50 گرم

شکلات --------------------- 125 گرم

گیلاس به صورت مربا -------  16 عدد

 

طرز تهیه :

shirinioashpazi_mohanna@

پودربادام وپودرقند وگلاب را با هم مخلوط کرده و مخلوط را به شانزده قسمت تقسیم می کنیم وهر قسمت را دور یک گیلاس می پیچیم ودر شکلات سیاه که به صورت بن ماری آب کرده ایم فرو می کنیم ودرون کاغذ های کپسولی کوچک قرار می دهیم و درون یخچال می گذاریم تا شکلات کاملا خودش را بگیرد سپس شکلات سیاه یا شیری را به صورت بن ماری ذوب کرده و درون قیف کاغذی می ریزیم و روی شکلات ها را تزئین می کنیم .

  

*موفق باشید*

    




عمر مواد یخ بسته

 

هر ماده خوراکی (گوشت ، مرغ، ماهی، تره بار و غیره) را تا مدت کمابیش معینی می توان در یخ بند نگه داشت، بدون آنکه تغییر خیلی محسوسی در آن ها روی دهد پس از آن کیفیت ماده خوراکی رفته رفته افت می کند این مدت را عمر ماده یخ بسته می نامیم .

باید در نظر داشت که در همه این موارد فرض ما بر این است که اولا ماده خوراکی کاملا تازه و از جنس خوب است ثانیا برای اولین بار یخ بسته می شود و ثالثا برودت محل نگهداری آن بالای 18- درجه سانتیگراد نیست.

عمر ماده خوراکی یخ بسته به مقدار آب و چربی و سایر ترکیبات و بافت آن بستگی دارد به طور کل می توان گفت موادی که درصد چربی و مواد گریزان در آنها بالاست عمر کوتاهی دارند ،عمر انواع تره بار یخ بسته از گوشت و ماهی چرب که در برابر نوسان درجه برودت حساس اند طولانی تر است .ولی وقتی می گوییم عمر فلان ماده یخ بسته فلان مدت است منظور این نیست که در پایان این مدت کیفیت غذایی آن ماده مانند اول آن خواهد بود .


حال طول مدت نگهداری بعضی از مواد غذایی را در زیر بررسی می کنیم :


گوشت گوساله -------------------------------------- تا 9 ماه

گوشت گوساله شیری ------------------------------  تا 4 ماه

گوشت گوسفند -------------------------------------- تا 9 ماه

گوشت بره ------------------------------------------- تا 4 ماه

سیرابی و پاچهو دل و جگر ------------------------ -- تا 2 ماه

زبان -------------------------------------------------- تا 4 ماه

گوشت چرخ کرده -----------------------------------  تا 1 ماه

گوشت در مایه خوابانده -----------------------------  تا 1 ماه

گوشت پخته با آب ------------------------------------ تا 2 ماه

خورش گوشت --------------------------------------- تا 2 ماه

گوشت مرغ -------------------------------------------- تا 12 ماه

دل و جگر مرغ ---------------------------------------- تا 3 ماه

اردک،غاز ،بوقلمون ----------------------------------  تا 6 ماه

ماهی کم چربی(هامور و میش ماهی) -------------- تا 6 ماه

ماهی های چرب(شیر،غباد،ازون برون و آزاد) ------- تا 3 ماه

ماهی های لطیف ----------------------------------- تا 3 ماه

میگوی خام  ----------------------------------------- تا 3 ماه

میگوی پخته ----------------------------------------  تا 1 ماه

شاه میگو وخرچنگ پخته ---------------------------  تا 3 ماه

بیشتر اقسام تره بار --------------------------------- تا 10 ماه

هویج ----------------------------------------------  تا 8 ماه

گل کلم  -------------------------------------------- تا 8 ماه

بروکلی --------------------------------------------  تا 8 ماه

تره فرنگی ----------------------------------------- تا 6 ماه

سبزی سرخ کرده ---------------------------------  تا 3 ماه 

 

باز کردن یخ:

بسیاری از مواد خوراکی ،به ویژه تره بار را می توان به صورت یخ بسته در دیگ انداخت یا بخار پز کرد. موادی که نباید پخته شوند یا آن که باید در روغن سرخ شوند مثل گوشت و مرغ خام باید با بسته بندی در هوای آشپزخانه گذاشته شوند تا یخ آن ها باز شود مگر آنکه بخواهیم ای کار را در فر موج پز انجام دهیم پس از باز شدن یخ هر مقدار خونابه یا شیره از ماده یخ بسته رفته باشد به همان اندازه کیفیت آن پایین افتاده است.

 

موادی که در یخ بند نمی توان گذاشت :

 

  • سبزی های سالاد که باید خام خورده شوند مانند:  کاهو و خیار و کرفس و گوجه فرنگی (کرفس و گوجه فرنگی پخته را می توان فریز کرد)
  • میوه های خام مانند:  موز ، آوکادو ، سیب ، گلابی ، خربزه ، هندوانه (فریز میوه پوره شده مشکلی ندارد)
  • خامه رقیق یا ترش و موادی که این خامه در آن به کار رفته باشد(خامه سفت را می توان تا 3 ماه فریز کرد)
  • پنیر سفید (پنیری که خرد می شود) (پنیر نرم را می توان تا 3 ماه و پنیر سفت را تا 6 ماه می توان فریز کرد)
  • شیر هموژنیزه نشده و پرچربی
  • تخم مرغ سفت
  • مایونز
  • سیب زمینی پخته و خام

 

نکته : اگر مقداری سفیده یا زرده تخم مرغ روی دست شما مانده باشد می توانید مقداری نمک یا شکر به آن اضافه کنید و در ظرف دردار بریزید و فریز کنید.



هات چاکلت

مواد لازم برای یک نفر:

 shirinioashpazi_mohanna@

شیر ------------- 1 فنجان

شکر------------- 1 قاشق مرباخوری

کاکائو ----------- 1 قاشق مرباخوری سرپر

 

طرز تهیه:

 shirinioashpazi_mohanna@

همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم سپس داغ داغ مواد را در میکسر ریخته و خوب مخلوط می کنیم و در فنجان می ریزیم نوش جان می کنیم.
یکی از نکات این دستور ریختن مواد در میکسر است زیرا این کار باعث می شود که کف معروف خود را ایجاد کند باید در نظر داشته باشید که اگر در فنجان سرو می کنید باید طوری مواد را داخل فنجان بریزید که کف ایجاد شده روی مواد قرار بگیرد.

 

*موفق باشید*

    




با دانستن این نکات زمانی که مهمانی سرزده به خانه تان آمده دچار مشکل نمی شوید.همچنین می توانید آشپزخانه خود را در شرایط بحرانی مدیریت کنید و دیگر نگران سوختن، ته گرفتن، شوری یا بی مزه شدن موادغذایی و خوراکی هایتان نباشید.

 

ریزه کاری ها

 

1- اگر بخواهیم گوشت به تابه نچسبد؟

پیش از سرخ کردن میگو و ماهی درون ماهیتابه از داغ شدن روغن مطمئن شوید و سپس مقدار اندکی نمک درون روغن بریزید. این کار مانع چسبیدن گوشت ماهی یا میگو به ظرف می شود.


2- برای با نشاط کردن گوجه فرنگی پلاسیده؟

اگر در خانه گوجه فرنگی ای دارید که نرم و پلاسیده شده، بهترین کار برای بانشاط کردن آن این است که به مدت ۱۰ ساعت گوجه فرنگی را درون یک ظرف آب سرد در یخچال قرار دهید.


3- اگر ماکارونی بعد از آبکشی به هم چسبید؟

اگر پس از آبکش کردن ماکارونی یا اسپاگتی رشته های آن به هم چسبید، دوباره آن را درون آب جوش بازگردانید و اجازه دهید یک دقیقه روی حرارت بماند. سپس آن را آبکشی کنید.


4- اگر غذا پیش از اندازه شیرین شده باشد؟

اگر غذایی تهیه کردید که بیش از اندازه شیرین شده است، بهترین کار برای از بین بردن شیرینی آن این است که ذره ذره به آن سرکه اضافه کنید تا این طعم متعادل شود.


5- بهترین وسیله برای بریدن کیک ها و نان ها؟

برای بریدن نان و یا کیک ها بهتر است از کارد اره ای استفاده کنید و پیش از برش، کارد را برای مدت کوتاهی درون آب جوش فرو کنید.


6- برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی ها؟

برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی ها آنها را در جای تاریک، خشک و به دور از رطوبت قرار دهید.


7- برای بر طرف کردن بوی پیاز از روی کارد؟

افرادی که پس از خرد کردن پیاز و شستن کارد هنوز نسبت به بوی پیاز روی کارد حساسند، برای برطرف کردن این بو کافی است یک هویج را با کمک کارد حلقه حلقه کنند.


۸- برای از بین رفتن بوی دود گرفتگی برنج؟

برای از بین رفتن بوی دودگرفتگی برنج بهترین کار، پوست کندن یک پیاز و قرار دادن آن در قابلمه است. بعد از ۱۰ دقیقه پیاز بوی دود را از برنج می گیرد.


۹ - برای نچسبیدن کیک در ظرف؟

اگر در خانه کیک می پزید و برای جدا کردن کیک از ظرف دچار مشکل می شوید، پیش از ریختن مایه کیک درون ظرف مقداری شکر ته ظرف بپاشید. این کار کمک می کند تا کیک به ته ظرف نچسبد.


10- برای نرم کردن و ترد کردن گوشت ؟

بهترین روش برای نرم و ترد کردن گوشت آن است که گوشت را در مخلوطی از روغن زیتون خوراکی بدون بو و سرکه قرار داده و اجازه دهید به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون آن خیس بخورد.


۱۱ -برای پیش گیری از سیاه شدن موز؟

یکی از بهترین روش های نگهداری درازمدت از موز و پیشگیری از سیاه شدن و تغییر رنگ دادن این میوه، آن است که موز را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و درون جا میوه ای یخچال قرار دهید.


۱۲ -برای از بین بردن بوی پیاز از روی پوست دست؟

گاهی ممکن است برای تهیه غذا دائم با پیاز سر و کار داشته باشید. در این حالت دستتان به بوی پیاز آغشته می شود. برای از بین بردن این بو کافی است پوست دستتان را با کمک برشی از لیموترش تازه ماساژ دهید.

 

13-برای از بین بردن ته گرفتگی آبگوشت؟

هنگامی که در حال درست کردن آبگوشت هستید و به طور ناگهانی آن را میسوزانید، تنها کافی است قابلمه را عوض کنید و به آشپزی ادامه دهید. میتوانید مقدار خیلی کمی به آن شکر اضافه کنید چرا که شکر موجب از بین بردن مزه سوختگی میشود.

 

14-اگر سوپ یا خورشت بیش از اندازه شور شده باشد؟

اگر سوپ یا خورشتتان به طور ناگهانی شور شده است، چند تکه سیب زمینی پوست کنده  داخل آن بیندازید. سیب زمینی نمک اضافی را جذب میکند. از سیب نیز میتوانید استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که بعد از 10 دقیقه تکه های سیب را خارج کنید.

 

15- برای مانع از شکستگی پوست تخم مرغ به هنگام پختن؟

 در هنگام آب پز کردن تخم مرغ، کمی نمک به آب آن اضافه کنید تا مانع از شکستن پوسته های آنها شود.

 

16-برای از بین بردن بوی سوختگی برنج؟

اگر برنج تان سوخته، نان لواشی را روی برنج پهن کنید و بعد از 5 تا 10 دقیقه آن را بردارید، نان بو و طعم سوختگی را از بین میبرد. به یاد داشته باشید در هنگام کشیدن برنج، قسمت سوخته پایین قابلمه را نخراشید.

 

17-برای پی بردن به تازگی تخم مرغ؟

برای پی بردن به تازگی تخم مرغ ها، آنها را در ظرفی پر از آب قرار دهید. تخم مرغهایی که در ته ظرف قرار میگیرند تازه هستند، تخممرغهایی که قسمت انتهای آنها به سمت بالا باشد، زیاد تازه نیستند و باید آنها را زود مصرف کرد و آنهایی که روی آب شناورند کهنه هستند.

 

18-برای پفدارتر شدن ذرت بو داده؟

قبل از درست کردن ذرت بو داده روی اجاق گاز، ذرتها را به مدت 10 دقیقه در آب بخیسانید. سپس آنها را از صافی رد کنید و روی اجاق قرار دهید. رطوبت اضافه شده به دانه های ذرت موجب سریعتر آماده شدن آنها میشود و علاوه بر آن ذرتها پفدارتر میشود.

 

19-برای داشتن یخ پاک و تمیز؟

ابتدا آب را جوشانده سپس بگذارید آب یخ بزند.

 

20- برای جلوگیری از اشک ریختن به هنگام پوست کندن پیاز؟

به هنگام پوست کندن پیاز بهتر است آدامس بجوید تا مانع از اشک ریختن شود.

 

21-برای پی بردن به تازگی ماهی؟

برای پی بردن به تازگی ماهی کافی است ماهی را در کاسه ی آب سرد بگذارید اگر ماهی شناور شد ماهی تازه می باشد.




کیک پرتقال

مواد لازم:

shirinioashpazi_mohanna@

روغن مایع --------------- 100 گرم
شکر -------------------- 1 پیمانه
تخم مرغ ---------------- 4 عدد
آرد ---------------------- 2 پیمانه
بکینگ پودر ------------- 1/2 قاشق چایخوری
آب پرتقال --------------  1 پیمانه
وانیل ------------------  1/2 قاشق چایخوری

پوست پرتقال ---------- 1 قاشق مرباخوری


طرز تهیه :

shirinioashpazi_mohanna@

فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم قالب خود را کاغذ روغنی انداخته و چرب می کنیم زرده و سفیده تخم مرغ را جداکرده سفیده تخم مرغ را با همزن خوب می زنیم تا فرم بگیرد سپس زرده تخم مرغ وشکر وکمی رنده پوست پرتقال و وانیل را با همزن خوب می زنیم تا رنگ آن روشن شود سپس آب پرتقال را اضافه کرده و به زدن ادامه می دهیم آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و با قاشق چوبی به حالت دورانی هم می زنیم سپس سفیده تخم مرغ و کره آب شده را اضافه می کنیم و تمام مواد را آرام به حالت دورانی مخلوط می کنیم و در قالب می ریزیم و داخل فر به مدت 30 دقیقه قرار می دهیم تا کیک بپزد.

 

*موفق باشید*

    




غذای خوشمزه


آشپزی از آن هنرهایی است که اگر کمی خلاقیت هم چاشنی آن شود، لقب «کدبانو» را برای خانم خانه همراه می‌آورد و دست‌پخت خوبش را خوب‌تر می‌کند. به همین دلیل در این بخش به برخی از طعم‌دهنده‌های مواد غذایی مختلف اشاره می‌کنیم تا طعم غذایتان بهتر و لذیذتر شود…

 
۱) پنیر خامه‌ای + تخم‌مرغ:

۲ تخم‌مرغ خام را خوب هم بزنید. سپس ۲ قاشق غذاخوری کره را با یک‌چهارم فنجان پنیر خامه‌ای و کمی نمک مخلوط کنید و این مخلوط را روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی پنیر و کره کاملاً آب شدند، تخم‌مرغ‌ها را به ظرفتان اضافه کنید و پس از هم زدن تمام مواد با یکدیگر، درِ ظرف را تا پف کردن و پختن کامل تخم‌مرغ‌ها ببندید. بعد از حدود ۵ دقیقه یک املت فوق‌العاده خوش عطر و طعم خواهید داشت. افزودن کمی پودر آویشن به این املت، خوشمزه‌ترین صبحانه عمرتان را برای شما فراهم خواهد کرد.
 


۲) قهوه + استیک:

اگر قصد درست کردن استیک یا حتی گوشت تنوری دارید، می‌توانید از پودر قهوه نیم‌کوب برای طعم دادن به گوشت استفاده کنید. ترکیب پودر قهوه اسپرسو، نمک، فلفل قرمز، پودر فلفل دلمه‌ای، زیره سبز و چند دانه فلفل سیاه بهترین ترکیب برای طعم‌دار کردن گوشت‌های استیک و کبابی است. 


۳) مایونز + جوجه کباب:

اضافه کردن یک قاشق غذاخوری سس مایونز به مواد جوجه‌کباب می‌تواند هم طعم جوجه را دلپذیرتر کند و هم بافت آن را نرم‌تر، بنابراین اگر تصمیم به پخت این غذا دارید، کمی سس مایونز قبل از پخت تکه‌های گوشت به آن اضافه کنید.
 


۴) آب‌لیمو + ماکارونی:

خیلی‌ها به آب در حال جوش ماکارونی، کمی نمک اضافه می‌کنند. این بار به جای این کار یک قاشق غذاخوری آب‌لیموی تازه را به آب ماکارونی اضافه کنید و هنگام سرو ماکارونی هم کمی آویشن یا پودر ریحان خشک روی آن بریزید. به این ترتیب هم حجم سدیم دریافتی را کاهش می‌دهید و هم طعم جدیدی را در ماکارونی تجربه خواهید کرد.
معمولاً بیشتر افراد طعم سبزی‌های بخارپز را دوست ندارند اما می‌توانید با افزودن کمی روغن کنجد و سرکه بالزامیک به سبزی‌های بخارپز، طعمی مطلوب به آن‌ها بدهید
 


۵) آب سیب + کتلت:

اگر می‌خواهید طعم کتلت شما با تمام کتلت‌های تمام دنیا متفاوت باشد، به جای پیاز رنده شده، از آب سیب غلیظ در تهیه مواد اولیه آن کمک بگیرید. افزودن کمی نان خشک خردشده به مواد اولیه کتلت می‌تواند شلی حاصل از افزودن آب سیب را نیز برطرف کند.
 


۶) برنج + شامی:

اگر مقداری از برنج مهمانی شب گذشته‌تان باقی مانده است، اصلاً نگران نباشید. شما می‌توانید یک لیوان برنج پخته را خوب بکوبید و با کمی گوشت چرخ‌کرده و پیاز رنده شده آن را مخلوط کنید و پس از افزودن ادویه و سبزی‌های معطر، یک شامی بسیار خوشمزه سر میز غذایتان بگذارید.
 


۷) پنیر پیتزا + فیله سوخاری:

معمولاً بچه‌ها علاقه فراوانی به خوردن فیله سوخاری و مرغ کبابی دارند. شما می‌توانید برای بالا بردن کالری و بهبود طعم گوشت‌های سوخاری از کمی پنیر پیتزای رنده شده و آب‌لیموی تازه استفاده کنید.


۸) خامه + سوپ سفید:

اگر اضافه وزن ندارید، چربی خونتان بالا نیست یا می‌خواهید مهمانی برگزار کنید، حتماً به سوپ‌های سفید خود کمی خامه هم بزنید. افزودن خامه و جعفری تازه به سوپ‌های سفید عطری دل‌پذیر و طعمی به یاد ماندنی به آن می‌دهد.
 


۹) پنیر صبحانه + ماکارونی:

وقتی ماکارونی را پختید و در ظرف مخصوص سرو آن ریختید، کمی پنیر صبحانه روی آن رنده کنید. مطمئن باشید با این کار یک رشته ماکارونی هم ته ظرفتان باقی نخواهد ماند.
 


۱۰) رب انار + مرغ:

پس از اینکه تکه‌های مرغ را با آب و کمی نمک پختید، ۲ قاشق غذاخوری رب انار را با نصف لیوان پیاز سرخ‌شده و یک قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده کمی تفت بدهید و روی مرغ‌ها بریزید. سپس اجازه دهید تکه‌های مرغ طعم‌دار شده به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت بمانند تا آماده خوردن شوند.
 


۱۱) کنجد + نودل:

نودل یکی از غذاهای مورد علاقه بسیاری از بچه‌های بدغذاست. شما می‌توانید به سادگی ارزش تغذیه‌ای آن را با افزودن کمی کنجد بوداده و پختن آن در آب مرغ یا آب گوشت بالا ببرید و با این کار طعم بهتری هم به آن بدهید.
اضافه کردن یک قاشق غذاخوری سس مایونز به مواد جوجه‌کباب می‌تواند هم طعم جوجه را دلپذیرتر کند و هم بافت آن را نرم‌تر، بنابراین اگر تصمیم به پخت این غذا دارید، کمی سس مایونز قبل از پخت تکه‌های گوشت به آن اضافه کنید .
 


۱۲) گل محمدی + برنج:

برای طعم گرفتن برنج‌های بدون عطر می‌توانید هنگام خیس کردن آن‌ها چند گلبرگ گل محمدی را داخل آبشان بریزید تا عطر و طعم خوبی پیدا کنند. اگر برای ناهار می‌خواهید برنج سفید بپزید، برای یک‌بار هم که شده این توصیه را امتحان کنید.
 


۱۳) روغن کنجد + سبزی‌های بخارپز:

معمولاً بیشتر افراد طعم سبزی‌های بخارپز را دوست ندارند اما می‌توانید با افزودن کمی روغن کنجد و سرکه بالزامیک به سبزی‌های بخارپز، طعمی مطلوب به آن‌ها بدهید. البته کمی تفت دادن این سبزی‌ها طعم بهتری به آن‌ها می‌دهد.
 


۱۴) آویشن + ذرت و نخودفرنگی:

ذرت، نخودفرنگی، باقلا و لوبیا سبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج کنید تا پوست رویی آن‌ها جدا نشود و ظاهر زشتی پیدا نکنند. افزودن کمی کره، نمک و آویشن می‌تواند طعم این سبزی‌ها را بسیار مطلوب‌تر کند.

 



آخرين مطالب

 
براي مشاهده آلبوم کارآموزان آشپز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان آشپز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...


موضوعات

نويسندگان
























آمار بازيد




درباره ما