چیدمان میز

 

چیدمان میز رسمی :

1-در مهمانی رسمی منو باید شامل پنج نوع غذا باشد .

2-برای هر مهمان یک بشقاب بزرگ به عنوان بشقاب ثابت گذاشته می شود و به ترتیب بشقاب های غذا داخل آن قرار می گیرد.

3-سمت راست بشقاب از سمت خارج به داخل به ترتیب کارد پیش غذا ، قاشق سوپخوری ، کارد ماهی، کارد غذای اصلی و در کنار بشقاب قاشق دسر گذاشته می شود.

4-سمت چپ بشقاب از سمت خارج به داخل به ترتیب چنگال پیش غذا ،چنگال ماهی، چنگال بزرگتر برای غذای اصلی و در کنار بشقاب چنگال دسر گذاشته می شود .

5-به تعداد نوشیدنی ها در سمت راست بشقاب و بالای کاردها و قاشق ها لیوان بگذارید ترتیب استفاده لیوان ها از داخل به سمت خارج می باشد.

6-نشستن میهمانها در مهمانیهای رسمی بدین ترتیب است :خانم و آقایان میزبان دردوسرمیز،در کنار میزبان مهمان اصلی (افتخاری) و سپس به ترتیب خانم و آقا قرار می گیرند و زوجها باید روبروی هم بنشینند.

7-در مهمانی های رسمی پذیرایی باید به وسیله یک شخص ثابت انجام گیرد.

8-بعد از صرف هر غذا ،ظرف مصرف شده را از سمت چپ برداشته و ظرف غذای بعدی را از سمت چپ جلوی میهمان گداشته می شود.


چیدمان میز غیر رسمی :

1-میز غذا را می توانید با انواع رومیزی ها بپوشانید ،ولی رومیزی کتان سفید برای میز غذا بهتر است.با توجه به هماهنگی رنگ و دکورمحل پذیرایی می توانید از رومیزی های رنگی استفاده کنید .

2-در چیدن میز غیر رسمی ظروف کمتری مورد استفاده قرار می گیرد .

3-سرویس غذاخوری که برای میهمانی استفاده می کنید باید متفاوت با سرویس غذاخوری روزمره باشد.

4-از زیر بشقابی هماهنگ با رنگ رومیزی و سرویس غذاخوری استفاده کنید .

5-بشقاب غذاخوری را وسط ، کارد را سمت راست بشقاب طوری قرار دهید که لبه تیز آن به سمت بشقاب قرار گیرد چنگال ،بشقاب و کارد کره خوری را سمت چپ بشقاب بگذارید.

6-قاشق و چنگال دسر بالای بشقاب قرار می گیرد.

7-به تعداد نوشیدنی ها در سمت راست و بالای کارد و قاشق لیوان بگذارید .

8-نحوه نشستن میهمانها به نظر خانم و آقایان بستگی دارد.

9-برداشتن غذا از روی میز در میهمانی های غیر رسمی به جهت حرکت عقربه های ساعت می باشد.(بدین ترتیب که اول نفر سمت راست و سپس نفر بعدی غذا را بر می دارد .)

 

چیدمان میز




پادرازی

مواد لازم:


روغن جامد               100 گرم

آرد نخودچی             100 گرم

آرد گندم                  100 گرم

آرد برنج                   100 گرم

پودرقند                   100 گرم

وانیل                      1/2 قاشق چایخوری

تخم مرغ                 1 عدد

کنجد                      25 گرم


طرز تهیه :


روغن و پودر قند را با همزن خوب می زنیم تا رنگ آن روشن شود آرد گندم و آرد برنج و آرد نخودچی و وانیل را اضافه کرده و تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم سپس خمیر را بازکرده و با قالب زبان روی خمیر را قالب می زنیم و در سینی چرب شده با کمی فاصله می چینیم زرده تخم مرغ را با کمی شیر مخلوط کرده سپس با برس روی شیرینی ها می مالیم و با چنگال روی آن را نقش می دهیم و کمی کنجد می پاشیم ودر فر با حرارت 170 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار می دهیم.

 

* موفق باشید *

       مهین خاکزاد   

 




یک کارشناس در سایت تغذیه فهرستی از مواد غذایی ارائه ‌کرده‌ است که این خوردنی‌ها تاثیر بسزایی در دور کردن استرس از انسان دارند و یا به عبارتی آرامش بخش هستند.استرس ممکن است همه جا با شما باشد، مثل محیط کار، در هنگام رانندگی، در جشن‌ها و مراسم و یا حتی در منزل و زمانی که اخبار ناخوشایندی ممکن است از طریق رادیو و تلویزیون به گوشتان برسد، اما در دنیای پرتنش امروز، چه کسانی ممکن است از استرس در امان باشند؟

استرس

به گزارش سرویس «بهداشت و درمان » خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان معتقدند که یک رژیم غذایی تحریک کننده و نامنظم و آشفته در واقع پیش فاکتوری برای بروز استرس است که معمولا شامل مصرف چای و میان وعده‌ها به طور مکرر و نامنظم است، اما با دنبال کردن یک رژیم غذایی منظم و همچنین انتخاب خوردنی‌هایی مناسب می‌توان تا حد امکان استرس روزانه را از خود دور نگهداشت . . .


ـ اولین خوردنی استرس زدا در این فهرست، «ماست» است.

 ماست


ماست به ویژه‌ برای فصل تابستان مفید است، چون سبک بوده و هضم آن هم آسان است. دکتر شیفا شارما، متخصص تناسب اندام در هند در این باره می‌گوید: ماست یا هر محصول لبنی دیگر غنی از ماده‌ای به نام تیروسین است که میزان سروتونین را در مغز افزایش می‌دهد. به بیانی دیگر پروتئین‌ها در محصولات لبنی مقدار سروتونین را که نوروهورمونی در مغز است، افزایش می‌دهند و در نتیجه استرس اعصاب را کاهش داده و شما را آرام می سازد.


خوردنی بعدی برای از بین بردن استرس، «شکلات تلخ» است.

 شکلات تلخ



پزشکان می گویند: مصرف شکلات تلخ از مقدار هورمون استرس می‌کاهد و سایر آشفتگی‌های بیوشیمیایی مرتبط با استرس را متعادل می‌سازد.


مرکبات هم خوردنی‌های مناسبی هستند برای برطرف کردن استرس.

 

مرکبات

میوه‌ها حاوی قند طبیعی هستند که ذهن را از استرس خالی می‌سازند و مرکبات و میوه‌های تابستانی تاثیر بیشتری در این زمینه دارند.


گزینه بعدی «چای» گیاهی یا «چای سیاه» است :

 

چای

که ضمن کنترل کالری‌ها، خلق و خوی شما را نیز بهبود می‌بخشد.چای بابونه، چای یاسمن و سایر چای‌های گیاهی تاثیر شگفت انگیزی روی بدن شما دارند و می‌توانند مثل یک داروی مسکن عمل کنند.


کلم بروکلی

 بروکلی


یکی دیگر از خوردنی‌های مفید برای مقابله با استرس است که وقتی به پاستا، برنج و یا سالاد افزوده می‌شود، تاثیر معجزه آسایی در ایجاد شادی در شما اعمال می‌کند. کلم بروکلی هم سرشار از ویتامین‌های گروه بی شامل اسید فولیک است که به کاهش ترس، اضطراب و نگرانی استرس و حتی افسردگی کمک می‌کنند. فیبر موجود در این سبزی نیز برای مقابله با یبوست و سندرم روده ترکیب پذیر مفید است که این سندرم در واقع حاصل استرس بلند مدت است.


ماده معجزه آسا در کاهش استرس «سیر» است.

 سیر


سیر برای آرام کردن تنش و استرس و نیز کاهش گلوکز خون مفید است. سیر سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است و این مواد در مقابله با استرس بسیار مفید است.


ـ خوردنی ضد استرس بعدی «بادام درختی» است.


بادام


بادام سرشار از ویتامین بی 2 و ویتامین ای منیزیم و روی است. ویتامینهای بیو منیزیم تاثیر بسزایی در تولید سروتونین دارند که خلق انسان را تنظیم می‌کنند و استرس را تسکین می‌دهند. روی هم می‌تواند با برخی از اثرات منفی استرس مقابله کند و ویتامین ای هم به عنوان یک آنتی اکسیدان مولکول‌های رادیکال آزاد را که با استرس و بیماری قلبی مرتبط هستند، نابود می‌سازد.



درجات فر

 

روشن کردن فر و تنظیم درجه حرارت بر اساس نوع غذا :

 

فر، محفظه ای است که در آن شیرینی و غذا های که تمام قسمت های آن نیاز به حرارت همزمان دارد قرار می گیرد .

تنظیم حرارت فر به وسیله ترموستات صورت می گیرد زمانی که شما فر را روشن می کنید ابتدا شعله فر بسیار بالا می باشد ، اما بعد ازگذشت  15 دقیقه حرارت فر بسیار پایین می آید در واقع آن موقع ترموستات فر کار خود را آغاز می کند .
تا زمانی که شعله فر پایین نیامده باشد نباید شیرینی یا کیک را در آن قرار داد زیرا این کار باعث می شود که ته شیرینی یا کیک بسوزد و روی آن به صورت خام باقی بماند.
تنظیم حرارت فر به وسیله درجه های فارنهایت (F) و سانتیگراد (C) محاسبه می گردد.
تقریبا فارنهایت دو برابر سانتیگراد می باشد . فرهایی که حداکثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است یا دارای آخرین درجه 3 یا 4 باشد بر حسب سانتیگراد تنظیم شده اند.
فرهایی که حداکثر حرارت آن ها 500 یا550 درجه تعیین شده اند و یا دارای 10خط هستند بر حسب فارنهایت محاسبه شده اند . در فرهای 10 خطی هر خط را 55 درجه فارنهایت باید محاسبه نمود.

فرمول تبدیل درجه فارنهایت به سانتیگراد :


c/100=(f-32)/180              c=(f-32)*5/9                  f=c*9/5+32


جدول مقایسه حرارت فر :

 

F C F C
212 100 356 180
    376 190
275 135 392 200
284 140 410 210
302 150 428 220
320 160 446 230
338 170 464 240
347 175 482 250


نکته قابل توجه این است که خوراک یا شیرینی مورد نظر را باید در پنجره وسط فر قرار داد که ته آن نسوزد و زیر و روی غذا همزمان با هم پخته شود.

 



پیمانه ها


 پیمانه های اندازه گیری به ترتیب از بزرگ به کوچک شامل:


1 پیمانه  - 1/2 پیمانه - 1/3 پیمانه و 1/4 پیمانه


قاشق های اندازه گیری از بزرگ به کوچک شامل:


قاشق غذاخوری  - قاشق مرباخوری - قاشق چایخوری و 1/2 قاشق چایخوری

 

در صورتیکه پیمانه در اختیار ندارید می توانید با کمک قاشق غذاخوری معمولی مقدار پیمانه را محاسبه نمائید که به قرار زیر می باشد:

1 قاشق غذاخوری     =      3 قاشق چایخوری

1/16 پیمانه              =      1 قاشق غذاخوری

1/8 پیمانه                =      2 قاشق غذاخوری

1/6 پیمانه                =      2 قاشق غذاخوری+ 2 قاشق چایخوری

1/4 پیمانه                =      4 قاشق غذاخوری

1/3 پیمانه                =      5 قاشق غذاخوری + 1 قاشق چایخوری

3/8 پیمانه                =      6 قاشق غذاخوری

1/2 پیمانه                =      8 قاشق غذاخوری

2/3 پیمانه                =      10 قاشق غذاخوری + 2 قاشق چایخوری

3/4 پیمانه                =      12 قاشق غذاخوری

1 پیمانه                   =      48 قاشق چایخوری

1 پیمانه                   =      16 قاشق غذاخوری
 
در روش اندازه گیری اوزان مقدار هر پیمانه و قاشق بر حسب گرم به قرار زیر است:

1 پیمانه آب                               =         200 گرم

1 پیمانه شیر                            =         200 گرم

1 پیمانه روغن آبکرده                  =         200 گرم

1 پیمانه آرد                              =          125 گرم

1 پیمانه شکر                           =          200 گرم

1 پیمانه برنج                            =          200 گرم

1 قاشق غذاخوری پر آرد             =          25 گرم

1 قاشق غذاخوری شکر             =          25 گرم

1 قاشق غذاخوری کره آبکرده      =          20 گرم

1 پیمانه آرد نخودچی                  =          75 گرم

 

وزن ها:

1 تن                       =           1000  کیلوگرم

1 من                      =           3 کیلوگرم

1 انس                    =           28/3  گرم

1 کیلوگرم               =           1000 گرم

1 کیلوگرم               =           13/5 سیر

1 گالن                   =            4 لیتر

1 مثقال                 =            4/8 گرم

1 پاوند                   =            456 گرم = 16 انس

 



با نام خدا آغاز کردیم

و

با عشق به او ادامه می دهیم



 شیرینی پزی و آشپزی مهنا ، اولین آموزشگاه استان البرز در شهر

کرج می باشد.

مدیریت و آموزش این آموزشگاه در طی این چند سال سابقه توسط خانم مهین

خاکزاد صورت گرفته است .

و با افتخار با سازمان فنی و حرفه ای بیش از 35 سال

همکاری نموده اند و تا کنون نیز شهرت خاصی را در سازمان نصیب خود کرده

اند و از دادن مدرک مربیگری به دیگر آموزشگاه های فعال در استان بسیار

خرسند هستند و آرزوی موفقیت برای تمامی همکاران خود می کنند .

لازم به ذکر است که ایشون در شبکه یک صدا و سیما به مدت دو سال در برنامه خانواده نیز همکاری داشتند.

این آموزشگاه با برخورداری از الطاف الهی توانسته است در المپیاد مهارت

حرفه ای مرحله استانی منطقه کرج  و کشوری (قرنطینه مشیریه )

در رشته شیرینی پزی (قنادی)  رتبه های افتخار آمیز کسب کنند که به شرح زیر می باشد ...

 

تیر ماه سال 1380 رتبه دوم (مدال نقره )

 تیر ماه سال 1381 رتبه سوم ( مدال برنز )

سال 1383 رتبه اول ( مدال طلا )

و در پنجمین مسابقات مهارت ملی سال 1383 نیز رتبه اول ( مدال طلا )

 

(لیست نخبگان ملی مهارت ردیف 13)

 

 توسط خانم نیلوفر ارقند ( اطلاعات زنان موفق در مسابقات ملی مهارت ردیف 14

سال 1383 )که از کارآموزان خانم مهین خاکزاد بودند ،و همراهی ایشان را خانم

خاکزاد به عهده داشتند را  کسب نمایند .

با کسب این افتخارات مدیریت آموزشگاه افتخار دارد در خدمت عزیزانی باشد که

رشته ظریف شیرینی پزی و آشپزی رابه عنوان یک هنر یا حرفه انتخاب نموده و

در راهی قدم نهاده اند که نیازمند به علاقه و استعداد و خلاقیت می باشد.

این آموزشگاه در نظر دارد از شیوه های ممکن موجود در جهت فراگیری

روشهای عملی و علمی در امور تکنیکی شیرینی پزی و آشپزی با تمام توان و

امکانات موجود عزیزان هنرجو را درراه رسیدن به این هدف یاری نماید.

 

خلاصه ای از فعالیت های مدیر و مربی آموزشگاه مهنا  خانم مهین خاکزاد :

 

  • سابقه  کاری بیش از 35 سال با سازمان فنی و حرفه ای
  • دارنده مدال های افتخار آمیز استانی و کشوری 
  • داور مرحله کشوری المپیاد مهارت حرفه ای
  • نائب رئیس انجمن صنایع غذایی
  • همکاری با شبکه تلویزیونی در برنامه خانواده
  • ممتحن آزمون های  فنی و حرفه ای

 

رشته های آموزشی آموزشگاه عبارتند از:

 

  • آموزش شیرینی پزی درجه 1 و 2 با ارئه مدرک بین المللی از سازمان

 

  • آموزش آشپزی درجه 1 و 2 با ارائه مدرک بین المللی از سازمان

 

  • آموزش سفره آرا و میوه آرا با ارائه مدرک بین المللی از سازمان

 

  • آموزش انواع نان ها  با ارائه مدرک بین المللی از سازمان

 

  • آموزش ژله تزریقی کاملا حرفه ای

 

آدرس ایمیل آموزشگاه شیرینی پزی و آشپزی مهنا :

mohanna_karaj@yahoo.com

 

شماره تماس آموزشگاه  :


34209309  _  09108550292  _  34216496

 

کانال آموزشی آموزشگاه مهنا       اینستاگرام آموزشگاه مهنا



آخرين مطالب

 

برای مشاهده آلبوم آموزشگاه مهنا کلیک کنید ...

کلیک کنید ...

کلیک کنید...











آمار بازيد












درباره ما