اینکه در برنامه روزانه مصرف ۵ وعده میوه و سبزی توصیه می‌شود، اما اغلب ما با کمبود ویتامین و مواد معدنی مواجهیم. در این مطلب به چند بیماری ناشی از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به عنوان علامت بدن برای رفع آن کمبود اشاره شده است. 

 

* خستگی:
 
بر اثر کمبود آهن به وجود می‌آید و علایمی مانند ضعف، عدم تمرکز، کم اشتهایی، رنگ پریدگی و تیرگی دور چشم را به همراه دارد. آهن برای تشکیل گلبول‌های قرمز که اکسیژن را به تمام بدن می‌رسانند، لازم است. این کمبود در زنان به ویژه در دوران قاعدگی، افرادی که از خون ریزی خفیف روده رنج می‌برند یا کسانی که آسپرین مصرف می‌کنند دیده می‌شود. منبع آهن، گوشت قرمز، تخم مرغ، حبوبات و سبزیجات برگ سبز است.


* خارش پوست:
 

نشانگر کمبود روی است و علایم دیگر آن نیز ایجاد خط‌های سفید روی ناخن و زخم‌هایی است که به کندی بهبود پیدا می‌کند. روی در تشکیل سلول‌های جدید و آنزیم‌ها و بهبود زخم‌ها و تولید اسپرم سالم موثر است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، یک سوم جمعیت جهان دچار کمبود روی هستند. گیاه خواران باید بدانند، غلات حاوی ماده شیمیایی به نام «فیتات» مانع جذب روی می‌شود. مصرف مکمل‌های آهن نیز مانع از جذب روی می‌شود. مغزها، غلات سبوس دار، ماهی ها و گوشت قرمز منبع عالی روی هستند.

* آسیب زبان:
 
نشانگر کمبود ویتامین B۱۲ است و علایم دیگر نیز مانند خشکی و ترک پوست دور دهان و بینی دارد. منبع آن شیر و تخم مرغ است.

* کمردرد و پادرد:

 نشانه کمبود ویتامین D است و علایم دیگر آن درد در ناحیه لگن و شکنندگی استخوان است. ویتامین D به رشد استخوان کمک می‌کند. این ویتامین در جذب کلسیم در روده موثر است و برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن نیز لازم است. همه افراد به خصوص زنان مسن و کودکان به ویتامین D نیاز دارند. منبع عالی ویتامین D، نور خورشید است. با قرار گرفتن ۳ روز در هفته به مدت نیم ساعت در معرض نور خورشید، ویتامین D کافی ذخیره می‌شود.

* عفونت‌های مکرر:

کمبود سلنیم باعث عفونت مکرر می‌شود. سلنیم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، سلول‌ها را در برابر آسیب‌ها محافظت و با سرطان نیز مقابله می‌کند. نتایج بررسی‌های محققان ایتالیایی نشان می‌دهد، کمبود سلنیم روی کیفیت اسپرم نیز تاثیر می‌گذارد. منبع آن، کره، سیر، غلات، تخمه کدو، ماهی، قلوه، جگر، کشمش، گردو، انگور قرمز و گوشت گاو است.

* اضطراب و بی‌قراری غیرعادی:
 
نشانه کمبود منیزیم است. این ماده به بدن کمک می‌کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند، منیزیم سلامت غده پاراتیروئید موجود در گلو را که هورمون‌های مهمی را برای سلامت استخوان فراهم می‌کند، تامین می‌کند. منیزیم برای حفظ سلامت استخوان و دندان که ۶۰ درصد از مقدار کل منیزیم موجود در بدن را مصرف می‌کند، لازم است، این عنصر در انتقال پیام‌های عصبی، انقباض عضلات و تنظیم دمای بدن موثر است. زنان در دوران قبل از یائسگی و افراد مسن برای حفظ سلامت استخوان به این عنصر نیاز دارند. مصرف ۹۰ گرم اسفناج سه چهارم نیاز روزانه به منیزیم را تامین می‌کند. منیزیم در بادام و نان سبوس دار نیز موجود است.

* زخم دهان، سرماخوردگی و عفونت‌های مکرر، پوسته پوسته شدن پوست و شوره سر:

نشانه کمبود ویتامین A در بدن است. ویتامین A با عفونت مقابله می‌کند، بینایی را تقویت می‌کند و پوست را سالم نگه می‌دارد. به زنان باردار مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین A یا جگر توصیه نمی‌شود زیرا خطر نقص مادرزادی جنین را افزایش می‌دهد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف بیش از حد ویتامین A در روز، در درازمدت روی استخوان تاثیر می‌گذارد و در سنین بالا احتمال شکستگی را افزایش می‌دهد. منبع خوب این ویتامین آب هویج، جگر، تخم مرغ، پنیر و ماست هستند.





کباب تسبیحمواد لازم:

 shirinioashpazi_mohanna@

مرغ چرخ کرده                  500 گرم

پیاز رنده شده                  2 عدد

نمک و فلفل و زعفران        مقداری

گوشت چرخ کرده             500 گرم

روغن                             50 گرم

لیموترش و گوجه فرنگی و جعفری      برای تزئین


طرز تهیه:

 shirinioashpazi_mohanna@

مرغ چرخ کرده را در ظرفی ریخته و بایک عدد پیاز رنده شده و کمی نمک وفلفل و زعفران حل شده مخلوط می کنیم و تمام مواد را خوب ورز می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند و خمیری شکل شود از مخلوط گلوله هائی کمی بزرگتر از فندق برداشته و کاملا گرد می کنیم ودر سینی می چینیم گوشت چرخ کرده را به همراه یک عدد دیگر پیاز رنده شده ونمک و فلفل و زعفران خوب ورز داده تا حالت چسبندگی پیدا کند و ازفندق بزرگتر گوشت را گلوله می کنیم و به صورت یک درمیان از گوشت گاو و مرغ ویک برش گوجه فرنگی و یک برش فلفل دلمه ای به سیخ چوبی می کشیم و در ماهیتابه روغن ریخته شده سیخ ها را می چینیم ودر طبقه وسط فر که از قبل گرم کرده ایم با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 الی 40 دقیقه می پزیم در وسط پخت  در فر راباز کرده اگر دیدیم گوشت ها دارند خشک می شوند در ماهیتابه را با فویل می پوشانیم بعد از پخت کباب ها را در دیس چیده و اطراف آن را با برش های لیموترش و گوجه فرنگی و جعفری تزئین می کنیم و با نان یا پلو سرو می کنیم .

 

*موفق باشید*

    




آخرين مطالب

 
براي مشاهده آلبوم کارآموزان آشپز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان آشپز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...


موضوعات

نويسندگان
























آمار بازيد




درباره ما