عمر مواد یخ بسته

 

هر ماده خوراکی (گوشت ، مرغ، ماهی، تره بار و غیره) را تا مدت کمابیش معینی می توان در یخ بند نگه داشت، بدون آنکه تغییر خیلی محسوسی در آن ها روی دهد پس از آن کیفیت ماده خوراکی رفته رفته افت می کند این مدت را عمر ماده یخ بسته می نامیم .

باید در نظر داشت که در همه این موارد فرض ما بر این است که اولا ماده خوراکی کاملا تازه و از جنس خوب است ثانیا برای اولین بار یخ بسته می شود و ثالثا برودت محل نگهداری آن بالای 18- درجه سانتیگراد نیست.

عمر ماده خوراکی یخ بسته به مقدار آب و چربی و سایر ترکیبات و بافت آن بستگی دارد به طور کل می توان گفت موادی که درصد چربی و مواد گریزان در آنها بالاست عمر کوتاهی دارند ،عمر انواع تره بار یخ بسته از گوشت و ماهی چرب که در برابر نوسان درجه برودت حساس اند طولانی تر است .ولی وقتی می گوییم عمر فلان ماده یخ بسته فلان مدت است منظور این نیست که در پایان این مدت کیفیت غذایی آن ماده مانند اول آن خواهد بود .


حال طول مدت نگهداری بعضی از مواد غذایی را در زیر بررسی می کنیم :


گوشت گوساله -------------------------------------- تا 9 ماه

گوشت گوساله شیری ------------------------------  تا 4 ماه

گوشت گوسفند -------------------------------------- تا 9 ماه

گوشت بره ------------------------------------------- تا 4 ماه

سیرابی و پاچهو دل و جگر ------------------------ -- تا 2 ماه

زبان -------------------------------------------------- تا 4 ماه

گوشت چرخ کرده -----------------------------------  تا 1 ماه

گوشت در مایه خوابانده -----------------------------  تا 1 ماه

گوشت پخته با آب ------------------------------------ تا 2 ماه

خورش گوشت --------------------------------------- تا 2 ماه

گوشت مرغ -------------------------------------------- تا 12 ماه

دل و جگر مرغ ---------------------------------------- تا 3 ماه

اردک،غاز ،بوقلمون ----------------------------------  تا 6 ماه

ماهی کم چربی(هامور و میش ماهی) -------------- تا 6 ماه

ماهی های چرب(شیر،غباد،ازون برون و آزاد) ------- تا 3 ماه

ماهی های لطیف ----------------------------------- تا 3 ماه

میگوی خام  ----------------------------------------- تا 3 ماه

میگوی پخته ----------------------------------------  تا 1 ماه

شاه میگو وخرچنگ پخته ---------------------------  تا 3 ماه

بیشتر اقسام تره بار --------------------------------- تا 10 ماه

هویج ----------------------------------------------  تا 8 ماه

گل کلم  -------------------------------------------- تا 8 ماه

بروکلی --------------------------------------------  تا 8 ماه

تره فرنگی ----------------------------------------- تا 6 ماه

سبزی سرخ کرده ---------------------------------  تا 3 ماه 

 

باز کردن یخ:

بسیاری از مواد خوراکی ،به ویژه تره بار را می توان به صورت یخ بسته در دیگ انداخت یا بخار پز کرد. موادی که نباید پخته شوند یا آن که باید در روغن سرخ شوند مثل گوشت و مرغ خام باید با بسته بندی در هوای آشپزخانه گذاشته شوند تا یخ آن ها باز شود مگر آنکه بخواهیم ای کار را در فر موج پز انجام دهیم پس از باز شدن یخ هر مقدار خونابه یا شیره از ماده یخ بسته رفته باشد به همان اندازه کیفیت آن پایین افتاده است.

 

موادی که در یخ بند نمی توان گذاشت :

 

  • سبزی های سالاد که باید خام خورده شوند مانند:  کاهو و خیار و کرفس و گوجه فرنگی (کرفس و گوجه فرنگی پخته را می توان فریز کرد)
  • میوه های خام مانند:  موز ، آوکادو ، سیب ، گلابی ، خربزه ، هندوانه (فریز میوه پوره شده مشکلی ندارد)
  • خامه رقیق یا ترش و موادی که این خامه در آن به کار رفته باشد(خامه سفت را می توان تا 3 ماه فریز کرد)
  • پنیر سفید (پنیری که خرد می شود) (پنیر نرم را می توان تا 3 ماه و پنیر سفت را تا 6 ماه می توان فریز کرد)
  • شیر هموژنیزه نشده و پرچربی
  • تخم مرغ سفت
  • مایونز
  • سیب زمینی پخته و خام

 

نکته : اگر مقداری سفیده یا زرده تخم مرغ روی دست شما مانده باشد می توانید مقداری نمک یا شکر به آن اضافه کنید و در ظرف دردار بریزید و فریز کنید.



آخرين مطالب

 
براي مشاهده آلبوم کارآموزان آشپز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان آشپز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم کارآموزان شيريني پز آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...

براي مشاهده آلبوم آموزشگاه مهنا کليک کنيد ...


موضوعات

نويسندگان
























آمار بازيد




درباره ما